HFMtalentindex Online HR Talks – Ondertussen in de praktijk

Wat speelt er in de dagelijkse praktijk van verschillende organisaties? (HR)professionals uit verschillende branches geven een kijkje in de keuken. Waar zijn zij nu mee bezig?  

In onze reeks Online Talks brengen wij steeds een actueel onderwerp onder de aandacht. Nieuwsgierig en/of meepraten (chatten)? Schrijf je nu in voor de eerste talk in deze serie.


Ondertussen in de praktijk  #1

LEIDINGGEVEN OP AFSTAND

Remote leadership oftewel leidinggeven op afstand is een hot topic. Logisch, een groot deel van de organisaties werkt door de coronamaatregelen immers ineens in z’n geheel vanuit huis. Welke invloed heeft dat op effectief leidinggeven?

Wat betekent dat in de dagelijkse praktijk? Chunfeng Dong, Josanne Verdonk en Charles Nagel delen hun inzichten en ervaringen.

30 april |15.00 – 16.00 uur

Voor wie: HR-directeuren, HR-managers, HR-Business Partners
Deze HR Talk heeft reeds plaatsgevonden, inschrijven is niet meer mogelijk. Wil je de HR Talk toch bekijken, schrijf je dan in via de onderstaande inschrijfbutton en wij sturen jou een link.

Inschrijven

Chunfeng Dong (Breeze) – Organizational & Learning Partner bij ABB 
Chunfeng vertelt vanuit haar rol wat belangrijk is bij effectieve remote leaders en wat haar organisatie doet om dit verder te verbeteren en te ontwikkelen.

Josanne Verdonk – tot voor kort CHRO van GrandVision 
Vanuit haar ervaring en achtergrond deelt Josanne wat belangrijk is voor effectief leidinggeven op afstand en wat de rol van HR hierbij is. 

Charles Nagel – Algemeen directeur bij Buko Huisvesting, onderdeel van de Algeco Group 
Charles geeft inzicht in hoe hij zelf Remote Leadership vormgeeft binnen zijn organisatie. Wat is zijn ervaring? Waar loopt hij tegenaan? 

Bestaat de ideale remote leader?

Stel zelf live jouw vragen of deel jouw inzichten. Jan Meijning en Benjamin de Boer, respectievelijk organisatiepsycholoog en trainer bij HFMtalentindex, zullen samen met Josanne Verdonk tijdens deze Online HR Talk verder ingaan op het onderwerp. Bestaat de ideale remote leader? Welke kwaliteiten helpen bij leidinggeven op afstand en ook welke niet?