Online Assessment – 5 tips

U bent uitgenodigd deel te nemen aan een online assessment. Hoe bereidt u zich het best voor? Wij geven u 5 korte tips:

Tip 1. Neem een online assessment serieus

Denk niet: O, dat doe ik wel even. Organisaties nemen de uitkomsten van online assessments uiterst serieus. Doe dit als deelnemer dan ook. Daarnaast kunt u zelf veel hebben aan de uitkomsten van een online assessment rapportage. Het geeft vaak duidelijke handvatten en inzichten voor uw eigen ontwikkeling en keuzes.

Tip 2. Weet wat u kunt verwachten

De meeste online assessments bestaan uit een persoonlijkheidsmeting, drijfverentest en  capaciteitentests. Vaak weet u van tevoren welke test(s) u moet maken en wat het doel is van het online assessment. Op onze website staan een aantal korte testjes zodat u kunt zien wat u kunt verwachten bij de online assessments van  HFMtalentindex. Ga naar onze website en klik op Test Uzelf

Tip 3. Oefen capaciteitentests

Zorg dat je weet wat voor soort vragen u kunt verwachten. En vooral, oefen die vervelende breuken of reeksen nogmaals. Bij veel mensen is het oplossen van dit soort opgaven enigszins weggezakt in het geheugen. Door dit te oefenen, bespaart u tijd en een capaciteitentest heeft altijd een tijdslimiet. Er bestaan veel websites waar u kunt oefenen. Ook op onze website vindt u een korte capaciteitentest om te zien wat u kunt verwachten. Ga naar onze website en klik op Test Uzelf

Tip 4. Probeer de test niet te verslaan

Antwoord eerlijk en spontaan bij een drijfverentest of een persoonlijkheidsmeting. Doe u niet anders voor dan u bent, stuur niet in de richting van het gewenste functieprofiel. U wilt immers zelf ook dat de toekomstige functie bij u past.

Tip 5. Een goede nachtrust en een rustige omgeving

Het lijkt een inkoppertje, maar niets is minder waar. Zorg dat u goed uitgerust aan een online assessment begint. Zorg er daarnaast voor dat u tijdens het maken van de tests niet gestoord wordt. Niet op kantoor door collega’s, maar ook niet thuis door rondrennende kinderen of blaffende honden.

Download de pdf HFMtalentindex – Assessment Tips met voorbeeldvragen